Paraisten Lukio

Vaihda suomenkieliseen sivustoon Switch to the English version

Paraisten lukio

Lukion kotisivut ovat keväällä 2015 uudistustyön alaisena. Sen vuoksi sivuilla voi olla vanhentuneita tietoja tai kaikki linkit eivät aukea. Asiat voivat olla myös sekavassa järjestyksessä. Pahoittelumme!

Ajankohtaista asiaa

Lukioon haku kevään 2015 yhteishaussa: www.opintopolku.fi

Mikäli haluat tietää enemmän Paraisten lukiosta, käy katsomassa yleistä-sivu. Koulumme tiedotus tapahtuu pääosin Juunon ja wilma kautta.

Lukuvuoden 2014-2015 oppikirjalista on julkaistu.

Muuta asiaa

PLOK

Tietotekniikkaan on keskeinen osa koulumme toimintaa. Koulumme hallinto ja opetustyö tapahtuu jo nyt suurelta osin kahdessa pilvipalvelussa (Wilma ja Juuno). Uudet opiskelijat ja huoltajat saavat ensimmäisinä päivinä näissä tarvittavat tunnukset (PSK:n entisten oppilaiden huoltajien Wilma-tunnukset toimivat myös Paraisten lukiossa).
Uusien opiskelijoiden iPadit saadaan jaetaan syyskuun alkuun mennessä.

Making a Difference

Syksyllä 2013 käynnistyy uusi yhteishankkeemme kahdeksan muun eurooppalaisen toisen asteen oppilaitoksen kanssa. hankkeen oppilaitokset ovat Suomesta, Saksasta, Puolasta, Irlannista, Ranskasta, Espanjasta ja Englannista. Hankkeessa keskitytään jokaisessa maassa ja yhteiskunassa tutkimaan köyhyyttää, kodittomuutta ja siirtolaisuuden aiheuttamia sosiaalisia ongelmia. Hanketta ohjaa koulussamme opettaja Johanna Järvinen.

Paraisten lukiosta

Paraisten lukion keskeinen koulutustehtävä on mahdollistaa suomenkielinen ja tasa-arvoinen lukiokoulutus Paraisilla. Paraisten asukkaista 42 % on suomenkielisiä, jotka asuvat eri puolilla saaristokaupunkia. Paraisten lukio on tarjonnut ja tarjoaa tulevaisuudessa edelleen hyvää ja laadukasta lukiokoulutusta siten, että lukiokoulutus on käytännössä mahdollista kaikille saaristossa asuville suomenkielisille nuorille. Hallituksen koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelma edellyttää, että osana yhteiskuntatakuuta jokaiselle peruskoulun päättäneelle on jatkokoulutuspaikka ja lukiokoulutuksen alueellinen saavutettavuus tulee taata. Paraisten lukio on vastannut ja tulee jatkossakin vastaamaan saaristokaupungin osalta koulutustakuun tasa-arvoisesta toteutumisesta. 

Paraisten lukion tietotekniikan käytön malli yhdessä kaaviossa.

Paraisten lukio menestyi erinomaisesti lukiovertailussa

Lauantaina 8.12. Suomen tietotoimisto (STT) julkaisi uudenlaisen lukiovertailun, joka oli kattavampi kuin aikaisemmat pelkät kevään yo-puoltoäänilistat. Eli nyt oli vertailtu lukion aloittaneiden 9. luokan arvosanoja ja yo-koemenestystä. Tulokset kertovat nyt enemmän siitä, miten opiskelijoiden opintomenestys kehittyy lukion aikana. Paraisten lukio oli 38. Eli PaLu sijoittui erinomaisesti 395 suomen lukion joukossa. 

Juuno

Paraisten lukion sisäinen tiedotus opiskelijoille ja opettajille tapahtuu Juunossa, eli koulun oman oppimisympäristön ja intraverkon kautta.

Poissaolojen merkintä Wilmaan

Poissaolojen ilmoittaminen tehdään pääsääntöisesti Wilman kautta. Mikäli Wilma ei ole käytössä, ilmoitukset voi edelleen tehdä puhelimitse koulun kansliaan (040-4885766, ei tekstiviestejä koska puhelin on pöytäpuhelin). Vanhemmille jaetaan asiasta tarkemmat ohjeet, jotka on luettavissa myös täällä kotisivuilla.


Paraisten lukion puhelinnumerot

Vs. rehtori Kimmo Jalonen 040-5480541

Vararehtori Jussi Aho

Opinto-ohjaaja Outi Verronen-Pöyliö 040-4885764

Kanslisti Minna Nordman 040-4885766 

Päivitetty 10:56 29.1.2015