Paraisten Lukio

Vaihda suomenkieliseen sivustoon Switch to the English version

Paraisten lukio

Paraisten kouluTervetuloa Paraisten lukioon! Mikäli haluat tietää enemmän Paraisten lukiosta, käy katsomassa yleistä-sivu. Koulumme tiedotus tapahtuu pääosin Juunon ja Wilman kautta.

Paraisten lukioon valittiin kevään 2014 yhteishaussa 27 uutta opiskelijaa. Koulun sivuilla julkaistaan nimen julkaisuluvan antaneiden Paraisten lukioon valittujen nimet.

Kanslian aukiolo

Kanslia on kesäkuun alussa auki seuraavasti:
4.-5.6.; 10.6. ja 12.-18.6.

Tulevan lukuvuoden 2014-2015 oppikirjalista on julkaistu.

Ylioppilaaksivalmistuvien kevätjuhlan harjoitus on perjantaina 30.5. klo 11.00 juhlasalissa

Abiturienttien viimeisen viikon ohjelma

Kevään yo-kirjoitusten aikataulut Juunossa

Vuosipäivyri ja koeviikkojen koeaikataulut julkistettu

Kuluvan lukuvuoden vuosipäivyri on jaettu ja myös luettavissa pdf:nä. Samalla julkistettiin myös koeviikkojen kokeiden aikataulut.

PLOK

Tietotekniikkaan on keskeinen osa koulumme toimintaa. Koulumme hallinto ja opetustyö tapahtuu jo nyt suurelta osin kahdessa pilvipalvelussa (Wilma ja Juuno). Uudet opiskelijat ja huoltajat saavat ensimmäisinä päivinä näissä tarvittavat tunnukset (PSK:n entisten oppilaiden huoltajien Wilma-tunnukset toimivat myös Paraisten lukiossa).
Uusien opiskelijoiden iPadit saadaan jakoon 19.8. alkavalla viikolla.

Making a Difference

Syksyllä 2013 käynnistyy uusi yhteishankkeemme kahdeksan muun eurooppalaisen toisen asteen oppilaitoksen kanssa. hankkeen oppilaitokset ovat Suomesta, Saksasta, Puolasta, Irlannista, Ranskasta, Espanjasta ja Englannista. Hankkeessa keskitytään jokaisessa maassa ja yhteiskunassa tutkimaan köyhyyttää, kodittomuutta ja siirtolaisuuden aiheuttamia sosiaalisia ongelmia. Hanketta ohjaa koulussamme opettaja Johanna Järvinen.

Paraisten lukiosta

Paraisten lukion keskeinen koulutustehtävä on mahdollistaa suomenkielinen ja tasa-arvoinen lukiokoulutus Paraisilla. Paraisten asukkaista 42 % on suomenkielisiä, jotka asuvat eri puolilla saaristokaupunkia. Paraisten lukio on tarjonnut ja tarjoaa tulevaisuudessa edelleen hyvää ja laadukasta lukiokoulutusta siten, että lukiokoulutus on käytännössä mahdollista kaikille saaristossa asuville suomenkielisille nuorille. Hallituksen koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelma edellyttää, että osana yhteiskuntatakuuta jokaiselle peruskoulun päättäneelle on jatkokoulutuspaikka ja lukiokoulutuksen alueellinen saavutettavuus tulee taata. Paraisten lukio on vastannut ja tulee jatkossakin vastaamaan saaristokaupungin osalta koulutustakuun tasa-arvoisesta toteutumisesta. 

 

Oppikirjat lukuvuodelle 2013-14

Oppikirjojen lista on julkaistu. Tarkista hankittavat oppikirjat; muistathan myös oppikirjojen kierrätysmyynnin keskiviikkona 15.5. klo 12.45-14.00 lukion ala-aulassa.

PLOK

Paraisten lukion tietotekniikan käytön malli yhdessä kaaviossa.

 

Paraisten lukio menestyi erinomaisesti lukiovertailussa

Lauantaina 8.12. Suomen tietotoimisto (STT) julkaisi uudenlaisen lukiovertailun, joka oli kattavampi kuin aikaisemmat pelkät kevään yo-puoltoäänilistat. Eli nyt oli vertailtu lukion aloittaneiden 9. luokan arvosanoja ja yo-koemenestystä. Tulokset kertovat nyt enemmän siitä, miten opiskelijoiden opintomenestys kehittyy lukion aikana. Paraisten lukio oli 38. Eli PaLu sijoittui erinomaisesti 395 suomen lukion joukossa. 

 

Juuno

Paraisten lukion sisäinen tiedotus opiskelijoille ja opettajille tapahtuu Juunossa, eli koulun oman oppimisympäristön ja intraverkon kautta.

Poissaolojen merkintä Wilmaan

Poissaolojen ilmoittaminen tehdään pääsääntöisesti Wilman kautta. Mikäli Wilma ei ole käytössä, ilmoitukset voi edelleen tehdä puhelimitse koulun kansliaan (040-4885766, ei tekstiviestejä koska puhelin on pöytäpuhelin). Vanhemmille jaetaan asiasta tarkemmat ohjeet, jotka on luettavissa myös täällä kotisivuilla.

 

Wilman osoite on muuttunut:

http://wilma.parainen.fi

 

 

PARAISTEN KAUPUNGIN PUHELINNUMEROT

Paraisten lukion numerot ovat seuraavat:

Rehtori Hannu Rantala 040-5480541
Opinto-ohjaaja Outi Verronen-Pöyliö 040-4885764
Kanslia Liisa Heinaro 040-4885766
Opettajainhuone 040-4885765